Om meg

Jeg heter May Kristine, er 30 år gammel, og er forlovet og samboer med K. Har ei bonusdatter på 10 år, og vi har en hund som heter Peder, og en katt som heter Oliver.

Jeg har eksamen i barne- og ungdomsarbeiderfaget, og er autorisert helsesekretær. Nå har jeg derimot vært sykmeldt i et år, og har den kjedelige statusen hjemmeværende.

 

 

Midt i en hard og lang depresjon som varte hele vinteren, startet jeg i januar 2017 å jobbe aktivt med meg selv når det kommer til mine utfordringer innen psykisk helse. Jeg har selv slitt psykisk hele livet, og har mye erfaring som både berørt og pårørende, da noen av mine nærmeste også har slitt mye.

Diagnoser

Mine diagnoser og problemer vil jeg skrive om etter hvert, men det som preger meg og påvirker min hverdag aller mest, er generalisert angst, sosial angst, posttraumatisk stresslidelse og engstelig og unnvikende personlighetsforstyrrelse.

 

 

Da spesielt disse fire lidelsene plager og hemmer meg ekstremt i hverdagen, begynte jeg å utfordre meg selv. Jeg startet med noe som krevde unødvendig mye tid og krefter flere ganger i uka, og som påførte meg store mengder stress, angst og frustrasjon – det å gå på butikken. Det var et stort problem som jeg brukte enormt mye tid på, da jeg gjerne kunne sitte i bilen en halvtime før jeg turte å gå inn, og like lenge etterpå av nerver og utslitthet etter påkjenningen det faktisk var. Dette jobber jeg fremdeles med, men det går veldig mye bedre. Derfor har jeg bestemt meg for å jobbe med mange andre slike ting, for å sakte, men sikkert få en lettere hverdag, med et godt samarbeid med angsten. Jeg fikk ny behandler på DPS i februar, og dette er ting vi skal jobbe mye med fremover.

Jeg har også diagnosen lavt stoffskifte, som også påvirker livet mitt svært mye og hemmer meg i hverdagen i form av smerter og lav energi.

Viktig med åpenhet

Jeg vil først og fremst fokusere på jobben med å utfordre meg selv, men vil også skrive om livet generelt. Jeg elsker å skrive og å bruke ord, og tar også bloggingen som en utfordring, fordi åpenhet kan være viktig og til hjelp for både meg selv og andre. Jeg vil dele min prosess, fremgang og de skrittene jeg må gå tilbake som måtte oppstå på veien

Da åpenhet er en stor utfordring i seg selv, har jeg hoppet i det og opprettet Facebookside, Instagramprofil og snapchatkonto relatert til bloggen. Jeg driver også en snapchatkonto innen psykisk helse sammen med to fine damer, der vi har ulike vloggere hver dag. Følg meg gjerne på de ulike mediene:

Facebook: Elverhøy blogg
Instagram: elverhoyblogg
Snapchat: mkrissnap
Snapchat psykisk helse: aerligtaltsnap

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no