Mareritt – aldri uthvilt

Jeg sover utrolig dårlig. Jeg kan sove få timer eller mange timer, men våkner aldri uthvilt – får ikke hvile under søvnen. Én av grunnene er mareritt.

Jeg har mareritt nesten hver natt, sånne ekle, psykiske drømmer. Sånn som de ekle filmene, psykisk thriller.

At det er en eller annen psykopatlignende person, som jeg som regel avslører tidlig. Ingen andre av familie og venner merker at denne personen – som kan være hvem som helst i min krets i drømmene – er psykopatisk. Ingen har anelse, og det kunne ikke falt dem inn i det hele tatt. Så min kamp mot denne personen varer i lange evigheter, og jeg blir psykisk terrorisert, psykisk mishandlet.

Til slutt, når jeg gjerne er nesten død, får jeg endelig avslørt personen for alle andre, jeg føler jeg har vunnet, at marerittet endelig er over, og at psykopaten er ferdig.
Så, utslitt og halvdød, men lykkelig, kan jeg endelig slappe av, og venter på at familie og venner skal strømme til og si; «Du hadde rett, vi skulle hørt på deg hele tiden, vi ser det nå!»

I stedet har psykopaten på en eller annen måte lurt de på et annet nivå, som en Plan B. Så marerittene slutter som regel med at psykopaten blir tatt inn igjen som en slags helt, et offer, blant mine familiemedlemmer og venner, mens jeg er syndebukken. Det siste jeg ser/opplever, er at mine egne omringer og beklager seg til psykopaten, og jeg ligger fortsatt utslitt og halvdød, men ikke lykkelig, på bakken. Jeg får blikk type «nå må du slutte med dette tullet» fra familien og vennene, mens de og psykopaten holder rundt hverandre og rusler avgårde sammen, rystet av hva som nesten skjedde med psykopaten, stakkars psykopaten.

Jeg ligger der, skjønner at jeg har tapt likevel, at det aldri kommer til å gå, at jeg aldri kommer til å vinne, og at livet mitt vil være preget og styrt av psykopaten for alltid uten at noen vil tro meg. Det siste i drømmen er at psykopaten snur seg mot meg og smiler, smiler slik som psykopatene gjør i filmene, de psykiske thrillerne. Sånn type «du tapte, og vil aldri vinne».

Så synker jeg enda mer sammen og hulker av gråt, den samme gråten jeg våkner av, i virkeligheten.

 

4 Comments

 1. Charlotte Hagen Edvardsen
  31. august 2018

  Huff 😮 Må være utrolig slitsomt å ha det slik. Må være utrolig fælt å ha det slik hver natt 😕 Håper du snart får en natt med god søvn ❤️

  Svar
  1. elverhoy
   16. september 2018

   Hei, Charlotte! Har dessverre ikke sett kommentaren din før nå, men takk for at du skrev til meg. Ja, det er både slitsomt og vondt med slike mareritt, og det stjeler en hel del søvnkvalitet! Tusen takk <3

   Svar
 2. Sandra
  7. august 2018

  Forferdelig å drømme sånn og føler så med deg 😢og det føles nok veldig ekte siden du drømmer så mye om nære relasjoner 😢 har du noen gang fått hjelp til å tyde drømmene dine eller prøvd å tyde de sjøl på en måte ? Klem 💜

  Svar
  1. May Kristine
   8. august 2018

   Er veldig slitsomt, det jobber på spreng for å «overleve» om natta 😣 har noen tanker, men har ikke orka å grave i det enda. Klem 💙

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no