Endelig

Da sitter jeg plutselig her, eller endelig, med en blogg her på Psykmagasinet.

Som sagt tidligere, har jeg allerede blogget i ca 15 år, så jeg er veldig kjent med fenomenet. Men jeg har oftest hatt bloggene mine for meg selv. Andre ganger har jeg hatt blogg hvor jeg har gitt adressen til kun de jeg ville skulle ha tilgang til å lese. Nå sist, som jeg bruker fremdeles, har jeg hatt en blogg som kun er åpen for mine nærmeste i familien. Det gjorde jeg i fjor vinter, da jeg var i en veldig tung og lang depresjon. Jeg følte jeg fikk støtte og en forståelse på det at jeg ikke hadde det helt bra, men ikke hvordan jeg hadde det.

Jeg forstår og vet at det er veldig vanskelig, om ikke umulig, å forstå en person som sliter psykisk fullt ut. Derfor har jeg det siste halvannet året skrevet for familien min, ærlige tanker, følelser og direkte hvordan jeg har det. Forklart med normale ord. Grunnen til det, er at jeg ønsket mer forståelse enn at jeg ikke har det bra hele tiden, jeg ønsket at de skulle forstå hvorfor, hvordan.

Det ønsker jeg forsåvidt med denne bloggen også. Denne er åpen for alle i hele verden. Litt skremmende, men jeg er i en prosess der det krever litt satsing av meg. Og dette er noe jeg brenner for, noe jeg har vært opptatt av i veldig mange år. Forståelse, innsikt, forklaring og kunnskap. «Inside information» fremfor å lese i en bok skrevet av fagfolk, som igjen har lært av å lese en bok skrevet av fagfolk.
Jeg er fagfolk, lært av erfaring. Når det kommer til psykisk helse, er jeg selvlært. De som lærer kun av bøker, lærer mye om hvordan det kan være. Jeg vet hvordan det er.

Ellers er denne prosessen min mye mer. Jeg jobber veldig mye med meg selv, og det tar tid. Det vil jeg komme tilbake til seinere. Ellers har jeg min egen private snapkonto, jeg er grunnlegger og admin (sammen med Louise og Karoline) av snapkontoen Ærlig talt – Psykisk helse (brukernavn: aerligtaltsnap), og jeg er nå fast medlem og gjest hos Psykmagasinets egen snapkonto psykmagasinet.

Dette hjelper meg SÅ mye. Jeg har faktisk blitt mye flinkere til å trene på ting jeg jobber med, jeg er blitt uredd for å snakke foran kamera, jeg har mestret mange ting jeg var redd for på grunn av angst, jeg er åpen og ærlig, jeg gir andre råd, og ikke minst har jeg fått veldig mange nye venner igjennom den snappen.

Det siste store jeg har gjort, er å legge snapkontoen Ærlig talt – Psykisk helse ut til alle på facebook. Det gjorde meg både spent og skremt, men det gikk helt fint første gangen. Nå i kveld, er andre gangen jeg har den snappen etter at vi offentliggjorde den, og i kveld er jeg enda litt mer skremt. Jeg ser SÅ mange kjente navn, og kjenner at det er både gøy og skummelt.
Det andre jeg har gjort, er å satse alt på denne bloggen, jeg har laget snapkonto, facebookside, instagramkonto til denne bloggen, og alt er åpent.

Så dere skjønner kanskje at jeg tar et stort steg ut mot åpenheten denne gangen?
Jeg synes det er ganske skummelt nå, men av erfaring vil jeg tro at det ikke er skummelt særlig lenge.
Jeg satser!

Dette er mitt første blogginnlegg på ny blogg, og jeg må bare si at det er sinnssykt deilig å kunne skrive igjen!
De siste ukene mens denne bloggen har vært påtenkt, har det svirret en del forslag til innlegg rundt i hodet mitt så å si konstant. Og innlegg skal det bli.

Tusen takk for at dere følger meg, leser og engasjerer dere, jeg setter VELDIG stor pris på det! <3

10 Comments

 1. Laila Sundet
  31. juli 2018

  Jeg heier på deg! Synes at du skriver veldig bra ☺️

  Svar
  1. elverhoy
   31. juli 2018

   Hei!
   Så koselig, tusen takk for fine ord 💜

   Svar
 2. Line Berg
  31. juli 2018

  Stolt av deg 🧡 du er utrolig tøff!! Dette kommer til å gå kjempe bra! Heier på deg 😀 trenger mer åpenhet 🧡 glad i deg😍🎀

  Svar
  1. elverhoy
   31. juli 2018

   Wii, Linus ❤️ tusen takk 😍 Veldig glad i deg 😘

   Svar
 3. Ann Kristin
  31. juli 2018

  Tenker dette blir veldig bra, både for deg og andre 😊 ♥ ♥ ♥

  Svar
  1. elverhoy
   31. juli 2018

   Håper det, tusen takk 😊❤️

   Svar
 4. Sandra Marie
  30. juli 2018

  Kjempebra jobba May Kristine 😍 du er råflink og god til å skrive og sette ord på ting så dette tror jeg kommer til å gå kjempebra 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻God klem 🤗

  Svar
  1. May Kristine
   30. juli 2018

   Wææ! 😍 Tusen takk, kjære deg! ❤️

   Svar
 5. Grethe
  30. juli 2018

  Hipp hurra for deg og bloggen! Fint å se at du endelig er i gang 😃👏

  Svar
  1. May Kristine
   30. juli 2018

   Ikke sovna enda? 🙁 Hehe, tusen takk! <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no